Click to zoom


39.00 LEI Inclusiv TVA

In stocComanda:

Adauga in cos

Categorie : alimente
Grupa : zahar/indulcitori
Cod : 5940501410500

Ce este xilitolul şi ce avantaje ne aduce consumul lui?

Xilitolul,  deşi are o denumire care aduce a chimie, este un îndulcitor obţinut din mesteacăn sau coceni de porumb, care poate înlocui cu succes zahărul alb din bucătăria noastră, aducând multiple beneficii sănătăţii.

În primul rând aş recomanda folosirea lui diabeticilor. Xilitolul menţine nivelul de zahăr din sânge la cote mici, reducând considerabil necesarul de insulină a corpului. Mai jos vă prezint comparativ indicele glicemic (IG) al celor mai utilizaţi îndulcitori:

                             IG

Glucoză              100

Zahăr                    68

Miere                    55

Fructoză               19

Xilitol                    7

 

Coninutul său caloric cu 40% mai mic decât al zahărului îl recomandă şi pentru cei care doresc să scape de kilogramele în plus.

Deoarece xilitolul are aspect, gust şi comportament similar cu zahărul, este foarte uşoară interschimbarea lor în bucătărie. Xilitolul înlocuieşte perfect zahărul la prepararea băuturilor reci şi calde, a prăjiturilor şi torturilor. La unele persoane consumul unei cantităţi mai mari de xilitol poate cauza diaree în primele zile/săptămâni, până când organismul lor se obişnuieşte cu această substanţă.

Pe lângă aceste beneficii, xilitolul mai are şi efect anticarie, de remineralizare şi de albire a dinţilor, el fiind folosit şi în paste de dinţi şi gume de mestecat.

Reviews for this item
There are no reviews for this item.Be the first to add a review for this item
Powered by
By expertAcounts.com