Ce inseamna CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade) ?

Ce inseamna CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade) ?

Ce inseamna CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade) ?

Certificarea CPTG (Certified Pure Therapeutic Grade) asigură siguranţă în ceea ce priveşte calitatea uleiurilor, fiecare sticluţă purtând pe lângă inscripţia CPTG şi un cod de verificare a autenticităţii sale.

Site-ul www.sourcetoyou.com permite verificarea acelui cod de calitate şi vizualizarea raportului de testare a uleiului, sursa de provenienţă a plantei din care s-a extras, metoda de obţinere.

Una dintre caracteristicile definitorii pentru calitatea uleiurilor doTERRA o reprezintă sursa acestora. doTERRA lucrează cu fermieri locali în peste 47 de zone din lume, acolo unde plantele au cele mai bune calităţi şi proprietăţi terapeutice, ţinând cont de climat, sol, temperatură.

Plantele sunt recoltate într-un sentiment de bucurie şi recunoştinţă de către oameni simpli cu tradiţie de culegători în familie, urmând a fi procesate în distilerii situate la maxim 50 km distanţă, pentru a nu se pierde din puterea vindecătoarea a lor.

Procesarea plantelor este fie mecanică prin presare la rece sau prin distilare cu abur cald, nefolosindu-se compuşi chimici în procesul de extragere. Uleiurile esenţiale sunt apoi transportate în SUA, la sediul doTERRA din Pleasant Grove, Utah unde sunt verificate dpdv calitativ, certificate, îmbuteliate şi apoi ambalate pentru a fi livrate în casele oamenilor.

 

doTERRA începe procesul de testare CPTG la scurt timp după distilare, când se examinează compoziția chimică a fiecărui ulei. Unitatea de producție doTERRA efectuează o a doua serie de teste pentru a se asigura că uleiurile distilate și testate inițial sunt aceleași cu cele care sosesc la unitatea de producție. O a treia examinare a compoziției chimice a uleiurilor este efectuată în momentul ambalării uleiurilor în sticluțe înainte de livrarea la consumatori.

Fiecare test este efectuat pentru a asigura faptul că uleiurile esențiale sunt lipsite de agenți de contaminare și că nu au apărut fenomene de alterare neașteptate în timpul producției. 

Procesul de testare a calității CPTG include opt etape principale capabile să garanteze că fiecare lot de ulei esențial doTERRA este pur, nedenaturat și sigur pentru utilizarea conform indicațiilor.

Iată testele utilizate de doTERRA pentru a asigura puritatea uleiurilor esențiale:

  1. Testare organoleptică
  2. Testare microbiană
  3. Cromatografie de gaze
  4. Spectrometrie de masă
  5. Spectroscopie în infraroșu cu transformată Fourier (FTIR)
  6. Testarea chiralității
  7. Analiză izotopică
  8. Testare de metale grele

Mai multe detalii despre certificarea CTPG, se gaseste si pe site-ul sursa:

https://www.doterra.com/ME/ro_ME/cptg-testing-process

 

https://remedii-naturale.ro/storage/remediinaturaro/2024/02/maxresdefault.jpg#65c5d589ebb35

Lasa un comentariu

Creaza un gravatar aici: www.gravatar.com

© remedii-naturale.ro. Toate drepturile rezervate. Creat cu Websea Website Builder