𝑺𝒄𝒐𝒓𝒖𝒍 𝑢𝑹𝑨π‘ͺ π’”Μ¦π’Š π’–π’π’†π’Šπ’–π’“π’Š π’†π’”π’†π’π’•Μ¦π’Šπ’‚π’π’†

𝑺𝒄𝒐𝒓𝒖𝒍 𝑢𝑹𝑨π‘ͺ π’”Μ¦π’Š π’–π’π’†π’Šπ’–π’“π’Š π’†π’”π’†π’π’•Μ¦π’Šπ’‚π’π’†

𝑺𝒄𝒐𝒓𝒖𝒍 𝑢𝑹𝑨π‘ͺ π’”Μ¦π’Š π’–π’π’†π’Šπ’–π’“π’Š π’†π’”π’†π’π’•Μ¦π’Šπ’‚π’π’†
 
Pentru cei care nu au auzit de 𝑢𝑹𝑨π‘ͺ, este acronimul pentru π‘Άπ’™π’Šπ’ˆπ’†π’ π‘Ήπ’‚π’…π’Šπ’„π’‚π’ 𝑨𝒃𝒔𝒐𝒓𝒃𝒂𝒏𝒄𝒆 π‘ͺπ’‚π’‘π’‚π’„π’Šπ’•π’š Θ™i aratΔƒ capacitatea de absorbΘ›ie a radicalilor liberi.
 
Radicalii liberi sunt cei care deteriorează celulele.
 
Avem nevoie de antioxidanΘ›i pentru a le neutraliza acΘ›iunea, pentru a diminua stresul oxidativ.
 
Care este legătura dintre antioxodanți și uleiurile esențiale?
De exemplu, uleiul esenΘ›ial de cuiΘ™oare conΘ›ine cel mai mare numΔƒr de antioxidanΘ›i chiar dacΔƒ este folosit în cantitΔƒΘ›i mici.
Daca vrei sΔƒ prelungeΘ™ti viaΘ›a celulelor tale, alege sΔƒ consumi produse care au un nivel ORAC foarte ridicat, pentru cΔƒ doar aΘ™a putem preveni stresul oxidativ care duce la dezechilibre în organismul nostru.
 
Uleiurile esenΘ›iale au mai multΔƒ vibraΘ›ie în interior decât orice plantΔƒ uscatΔƒ sau proaspΔƒtΔƒ, deoarece sunt concentrate.
 
Mergem de la
-Mâncare procesatΔƒ/conserve - 0 MHz
-Ierburi uscate - 15-20 MHz
-Alimente proaspete/ plante - 20-30 MHz
-Uleiuri esenΘ›iale - 50-320 MHz.
Acesta este un alt mod care explică potența și puterea uleiurilor esențiale.
 
𝑺𝒄𝒐𝒓𝒖𝒍 𝑢𝑹𝑨π‘ͺ 𝒂𝒍 π’–π’π’†π’Šπ’–π’“π’Šπ’π’π’“ π’†π’”π’†π’π’•Μ¦π’Šπ’‚π’π’† 𝒏𝒆 𝒂𝒋𝒖𝒕𝒂̆ π’”Μ¦π’Š 𝒑𝒆 π’π’π’Š 𝒔𝒂̆ 𝒏𝒆 π’‡π’‚π’„π’†π’Ž 𝒐 π’Šπ’…π’†π’† 𝒅𝒆𝒔𝒑𝒓𝒆 π’‘π’“π’π’‘π’“π’Šπ’†π’•π’‚Μ†π’•Μ¦π’Šπ’π’† 𝒍𝒐𝒓, π’Žπ’‚π’Š 𝒂𝒍𝒆𝒔 𝒄𝒂̆ π’‚π’—π’†π’Ž π’π’†π’—π’π’Šπ’† 𝒅𝒐𝒂𝒓 𝒅𝒆 𝒄𝒂̂𝒕𝒆𝒗𝒂 π’‘π’Šπ’„π’‚Μ†π’•π’–π’“π’Š 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒂 π’π’‡π’†π’“π’Š π’π’“π’ˆπ’‚π’π’Šπ’”π’Žπ’–π’π’–π’Š 𝒏𝒐𝒔𝒕𝒓𝒖 𝒏𝒆𝒄𝒆𝒔𝒂𝒓𝒖𝒍 π’›π’Šπ’π’π’Šπ’„ 𝒅𝒆 π’‚π’π’•π’Šπ’π’™π’Šπ’…π’‚π’π’•Μ¦π’Š.
 
Poate știți deja că fructele și legumele proaspete conțin antioxidanți și că sunt esențiale pentru o sănătate vibrantă și longevitate.
 
π‘Όπ’π’†π’Šπ’–π’“π’Šπ’π’† π’†π’”π’†π’π’•Μ¦π’Šπ’‚π’π’† π’„π’π’π’•Μ¦π’Šπ’ π’”Μ¦π’Š π’‚π’π’•π’Šπ’π’™π’Šπ’…π’‚π’π’•Μ¦π’Š 𝒅𝒂𝒓 π’ŠΜ‚π’π’•π’“-𝒐 π’‡π’π’“π’Žπ’‚Μ† π’Žπ’–π’π’• π’Žπ’‚π’Š 𝒄𝒐𝒏𝒄𝒆𝒏𝒕𝒓𝒂𝒕𝒂̆.
 
πŸ”ΈSΔƒ vΔƒ faceti o idee despre diferenΘ›a imensΔƒ dintre ratingul ORAC al alimentelor comune vs uleiurile esenΘ›iale, în imaginea de mai jos se poate observa o diagramΔƒ de comparaΘ›ie, evaluare la 100 grame de ulei esenΘ›ial.
 
PuteΘ›i vedea doar uitându-vΔƒ la grafic cΔƒ uleiurile esenΘ›iale sunt mult mai puternice în antioxidanΘ›i decât fructele Θ™i legumele, deΘ™i asta cu siguranΘ›Δƒ nu înseamnΔƒ cΔƒ nu ar trebui sΔƒ consumi Θ™i alimente proaspete. Uleiurile esenΕ£iale nu conΘ›in nutrienΘ›i, dar sunt superioare, când vine vorba de antioxidanΘ›i Θ™i folosirea lor pentru a proteja organismul de daunele oxidative.
 
Acesta este motivul pentru care uleiurile esenΘ›iale sunt adΔƒugate la produsele anti-îmbΔƒtrânire a pielii si nu numai.
Nu existΔƒ un aport zilnic recomandat „oficial” de unitΔƒΘ›i ORAC, dar diverΘ™i cercetΔƒtori sugereazΔƒ cΔƒ aportul optim este de 3000-5000 de unitΔƒΘ›i ORAC pe zi, iar Departamentul Agriculturii al Statelor Unite a venit cu un aport sugerat de 5000 de unitΔƒΘ›i ORAC pe zi.
 
🀩Câte picΔƒturi de ulei esenΘ›ial de cuiΘ™oare (Clove având cel mai mare scor ORAC) credeΘ›i cΔƒ este necesar pentru a acoperi cerinΘ›a zilnicΔƒ? Mai puΘ›in de 1πŸ’§

Lasa un comentariu

Creaza un gravatar aici: www.gravatar.com