πΊπππππ πΆπΉπ¨πͺ πΜ¦π πππππππ πππππΜ¦ππππ
πΊπππππ πΆπΉπ¨πͺ πΜ¦π πππππππ πππππΜ¦ππππ
Pentru cei care nu au auzit de πΆπΉπ¨πͺ, este acronimul pentru πΆπππππ πΉππ
ππππ π¨πππππππππ πͺπππππππ Θi aratΔ capacitatea de absorbΘie a radicalilor liberi.
Radicalii liberi sunt cei care deterioreazΔ celulele.
Avem nevoie de antioxidanΘi pentru a le neutraliza acΘiunea, pentru a diminua stresul oxidativ.
Care este legΔtura dintre antioxodanΘi Θi uleiurile esenΘiale?
De exemplu, uleiul esenΘial de cuiΘoare conΘine cel mai mare numΔr de antioxidanΘi chiar dacΔ este folosit în cantitΔΘi mici.
Daca vrei sΔ prelungeΘti viaΘa celulelor tale, alege sΔ consumi produse care au un nivel ORAC foarte ridicat, pentru cΔ doar aΘa putem preveni stresul oxidativ care duce la dezechilibre în organismul nostru.
Uleiurile esenΘiale au mai multΔ vibraΘie în interior decât orice plantΔ uscatΔ sau proaspΔtΔ, deoarece sunt concentrate.
Mergem de la
-Mâncare procesatΔ/conserve - 0 MHz
-Ierburi uscate - 15-20 MHz
-Alimente proaspete/ plante - 20-30 MHz
-Uleiuri esenΘiale - 50-320 MHz.
Acesta este un alt mod care explicΔ potenΘa Θi puterea uleiurilor esenΘiale.
πΊπππππ πΆπΉπ¨πͺ ππ ππππππππππ πππππΜ¦ππππ ππ πππππΜ πΜ¦π ππ πππ ππΜ ππ πππππ π ππ
ππ π
πππππ πππππππππΜπΜ¦πππ πππ, πππ ππππ ππΜ ππππ ππππππ π
πππ π
π ππΜππππ ππππΜππππ ππππππ π πππππ ππππππππππππ ππππππ πππππππππ ππππππ π
π ππππππππ
πππΜ¦π.
Poate ΘtiΘi deja cΔ fructele Θi legumele proaspete conΘin antioxidanΘi Θi cΔ sunt esenΘiale pentru o sΔnΔtate vibrantΔ Θi longevitate.
πΌππππππππ πππππΜ¦ππππ ππππΜ¦ππ πΜ¦π ππππππππ
πππΜ¦π π
ππ πΜπππ-π πππππΜ ππππ πππ πππππππππππΜ.
SΔ vΔ faceti o idee despre diferenΘa imensΔ dintre ratingul ORAC al alimentelor comune vs uleiurile esenΘiale, în imaginea de mai jos se poate observa o diagramΔ de comparaΘie, evaluare la 100 grame de ulei esenΘial.
PuteΘi vedea doar uitându-vΔ la grafic cΔ uleiurile esenΘiale sunt mult mai puternice în antioxidanΘi decât fructele Θi legumele, deΘi asta cu siguranΘΔ nu înseamnΔ cΔ nu ar trebui sΔ consumi Θi alimente proaspete. Uleiurile esenΕ£iale nu conΘin nutrienΘi, dar sunt superioare, când vine vorba de antioxidanΘi Θi folosirea lor pentru a proteja organismul de daunele oxidative.
Acesta este motivul pentru care uleiurile esenΘiale sunt adΔugate la produsele anti-îmbΔtrânire a pielii si nu numai.
Nu existΔ un aport zilnic recomandat „oficial” de unitΔΘi ORAC, dar diverΘi cercetΔtori sugereazΔ cΔ aportul optim este de 3000-5000 de unitΔΘi ORAC pe zi, iar Departamentul Agriculturii al Statelor Unite a venit cu un aport sugerat de 5000 de unitΔΘi ORAC pe zi.
Câte picΔturi de ulei esenΘial de cuiΘoare (Clove având cel mai mare scor ORAC) credeΘi cΔ este necesar pentru a acoperi cerinΘa zilnicΔ? Mai puΘin de 1